Káros ülőmunka

Az ülőmunka káros hatása az intim zónákra

Az ülőmunka jelentős rizikótényező, ami sok női és férfi intim probléma kialakulásáért felelős. Ismerd meg ezt a folyamatot és a probléma megoldását, Gottlieb Ildi intimtorna oktató segítségével.

Két kiemelt területről indulnak a problémák az ülőmunka hatására.

Egyrészt a gerinc élettani tartásának megváltozása miatt a belek súlya ránehezedik az alhasi szervekre. Nőknél a méhre, petefészkekre és a húgyhólyagra, ami tovább nyomja a végbelet, hüvelyt és húgycsövet, férfiaknál pedig a hólyagot és az alatta lévő prosztatát éri a folyamatos nyomásfokozódás, kívül pedig a herék érintettek. Ez pangásos tüneteket, rossz vérellátást és alhasi renyheséget eredményez nőknél, férfiaknál egyaránt.

A másik terület a gátizomzat, ahol az ülőmunka közvetlenül okoz károkat. A medencefenék izomzatot alulról érő több órán át tartó nyomás révén már fiatal kortól kellemetlen intim panaszok alakulhatnak ki. Nőknél gyakori, hogy az ülőmunka káros hatásaihoz hozzáadódik pár életmódbeli rossz szokás is, amitől még hamarabb kialakulnak a tünetek. Ilyen rossz szokások a vizelet vagy a széklet tartogatása.

Sokszor hallom a lányoktól, hogy nincs időm kimenni. Van, aki inkább kevesebbet iszik, hogy ne kelljen a mosdóba járkálnia. Ehhez jön még a rendszeres tampon használat - ami tovább gyengíti a hüvelyfal erejét - és a székrekedés, a szülések. Férfiaknál az életmódbéli rossz szokások, például a wc-n üldögélés-olvasgatás, a dohányzás, a pocak növesztése is hozzájárul az intim területek gyengüléséhez.

Mi történik az ülőmunka hatására?

Nőknél:

  • A húgycsőgyengeség első jeleként tüsszentésnél, nevetésnél, vagy szökdelésnél, futásnál tapasztalható vizeletvesztés.
  • Tág hüvely, aminek jeleként levegő áramlik a hüvelybe szex közben vagy tornázáskor tarkónállásban.
  • Gyenge orgazmus érzet, altesti gyulladások (hólyag, petefészek), felfázások.
  • Aranyér, székrekedés, széltartási nehézség, széklettartási probléma.
  • Előrehaladottabb gyengeségnél, ami szintén nem kortól függ, a szervek süllyedése is jelentkezik. Például: méhsüllyedés, hólyagsérv, végbélsérv.

Férfiaknál:

  • Már fiatalkortól különböző mértékű potenciazavarok, korai magömlés, csökken a vérrel teli hímvessző erekciós magassága.
  • Prosztata problémák pangásos tünetekkel (gyulladás, kövesedés), vizelési panaszok.
  • Here fájdalmak, herevisszér tágulat.
  • Termékenység csökkenése.
  • Végbél fájdalom, aranyér, székrekedés, széltartási nehézség.

Hallottál már róla?

A kutatások szerint tíz év ülőmunka a duplájára emelheti bizonyos típusú bélrákok kialakulásának esélyét. Az ülőmunkát végző férfiak prosztatarákra való hajlama 30%-kal is magasabb lehet, mint az aktív munkakörben dolgozóké.

Az Egyesült Királyságban évente 37 500 embert diagnosztizálnak bélrendszeri daganatokkal. Azoknál a dolgozóknál, akik több mint tíz évet töltöttek el ülőmunkával, 94%-kal nagyobb eséllyel alakul ki béldaganat a disztális bélben. A végbéldaganatok náluk 44%-kal gyakoribbak. Az ülőmunka ezenkívül fokozza a gyulladásos betegségek kialakulását is.

Annak ellenére, hogy az aranyér népbetegség, még manapság is gyakran titkolják. Felmérések szerint az ülőmunkát végzőknél az előfordulás aránya 50-85% között mozog.

A prosztata állandóan cipeli a hólyagban található vizelet súlyát, és ülőmunka során állandóan nyomó hatásnak van kitéve alulról is, ezért állandóan pang a keringése és igen könnyen megtelepednek benne a gyulladást okozó baktériumok.

A stresszinkontinencia (akaratlan vizeletvesztés) és a tág hüvely már a középiskolás lányok 65%-át érintő vezető intim tünet, ami a későbbi munkahelyi és életmódbéli hatások által továbbra is fennáll, sőt fokozódik.

Egyre több az ülőmunkát végző panaszokkal küzdők száma, mivel a prevenció és a rehabilitációhoz kellő alapismeretek nincsenek beépítve az oktatásba.

Mi a megoldás, ha ülőmunkát végzel?

Jelentős mértékű megoldást ad a napi szintem végezett intim torna gyakorlatsor az ülőmunka káros hatásával szemben. Megelőzhetőek és megszüntethetőek az intim panaszok, napi 10 perces gyakorlással.

Forrás: egeszsegtukor.hu 2013.07.01

100%-ban természetes és gyógyszer-mentes. Nem tartalmaz irritáló anyagot.


A legjobb kezelés belső és külső aranyérre!

Nincs fájdalom

Biztonságos

Azonnali fájdalom- csillapító hatás

Nincs allergizáló hatása, bőrbarát megoldás

Hosszas jótékony hatás

Többszöri használhatóság

Diszkrét csomagolás

Szállítás 3 munkanapon belül

100%

Garancia

Vélemények

Hol tudom megvásárolni?